День Європи

День Європи — це свято Європейського Союзу, що відзначається як День Шумана, на ім’я міністра закордонних справ Франції Робера Шумана який 9 травня 1950 року звернувся до лідерів європейських країн із пропозицією почати процес об’єднання Європи.

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається день Європи, відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.

Пропонуємо Вашій увазі трішки поглибитися в історію цього дня разом з нами .


/Files/images/den_vropi/02.jpg

/Files/images/den_vropi/03.jpg /Files/images/den_vropi/04.jpg

/Files/images/den_vropi/05.jpg /Files/images/den_vropi/06.jpg

/Files/images/den_vropi/07.jpg /Files/images/den_vropi/08.jpg

/Files/images/den_vropi/09.jpg /Files/images/den_vropi/010.jpg

/Files/images/den_vropi/011.jpg /Files/images/den_vropi/012.jpg

Після розмови Президента України Володимира Зеленського з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, 28 лютого 2022 року він підписав заявку на членство України в ЄС. Раніше Урсула фон дер Ляйєн в інтервʼю Euronews заявила, що «згодом Україна має вступити до ЄС, ця країна— одна з нас, і ми хочемо бачити її у європейській сім'ї».

11 березня 2022 року на саміті у Версалі глави держав та урядів ЄС обговорили заявку України на членство. Глава представництва ЄС Матті Маасікас заявив згодом, що «процес почався». 14 березня прем'єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте заявила, що Україна як ніхто інший заслужила членство в ЄС. 21 березня єврокомісар із питань розширення і сусідства Олівер Варгеїповідомив, що Рада міністрів закордонних справ ЄС почала роботу над висновком щодо заявки України на членство та пообіцяв, що вони будуть працювати настільки швидко, наскільки це є можливим.

Учні Миколаївського ліцею також підготували тематичні малюнки.

/Files/images/den_vropi/014.jpg /Files/images/den_vropi/013.jpg

Також взяли активну участь у заході від СБК с. Миколаївка разом з Миколаївською Публічною бібліотекою "Україна - це Європа".

/Files/images/den_vropi/015.jpg /Files/images/den_vropi/016.jpg /Files/images/den_vropi/018.jpg

/Files/images/den_vropi/17.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 79